Biffwok
300g rostbiff eller lövbiff (vi hade ytterlår från älg)
1 liten zucchini
3 paprikor, gärna olika färger
3-4 minimajskolvar
5-6 salladslökar eller 2 smala purjolökar
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk rapsolja
1-2 msk japansk soja
ca 2 msk ostronsås
280g äggnudlar
Koka nudlarna och låt de rinna av. Skär köttet i tärningar eller strimlor. Skär zucchini, paprika och minimajs i små munsbitar. Bryn köttet med vitlök i olja och rör sedan i soja. Tillsätt och hetta upp grönsakerna. Woka varsamt tills grönsakerna är uppvärmda men har tuggmotstånd. Blanda till sist i nudlarna och ostronsåsen.
Receptet kommer från "Blodsockerblues i köket" av Fredrik Paulún
Vit chokladmousse med jordgubbssås
150g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kesella 10%
150g frysta jordgubbar
0,5 dl socker
Ev färska jordgubbar till garnering
Finhacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner grädde och keselle i chokladen, men rör inte för mycket. Lägg upp i formar eller glas och låt stå i kylen minst 30min.
Vid servering tina jordgubbarna, häll i socker och mixa med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil och fördela över moussen. Garnera ev med färska jordgubbar.
Receptet kommer från "Halv åtta hos mig" (recept.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar