torsdag 30 september 2010

Dagens mat


Biffwok
300g rostbiff eller lövbiff (vi hade ytterlår från älg)
1 liten zucchini
3 paprikor, gärna olika färger
3-4 minimajskolvar
5-6 salladslökar eller 2 smala purjolökar
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk rapsolja
1-2 msk japansk soja
ca 2 msk ostronsås
280g äggnudlar

Koka nudlarna och låt de rinna av. Skär köttet i tärningar eller strimlor. Skär zucchini, paprika och minimajs i små munsbitar. Bryn köttet med vitlök i olja och rör sedan i soja. Tillsätt och hetta upp grönsakerna. Woka varsamt tills grönsakerna är uppvärmda men har tuggmotstånd. Blanda till sist i nudlarna och ostronsåsen.

Receptet kommer från "Blodsockerblues i köket" av Fredrik Paulún

Vit chokladmousse med jordgubbssås
150g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kesella 10%
150g frysta jordgubbar
0,5 dl socker
Ev färska jordgubbar till garnering

Finhacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner grädde och keselle i chokladen, men rör inte för mycket. Lägg upp i formar eller glas och låt stå i kylen minst 30min.
Vid servering tina jordgubbarna, häll i socker och mixa med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil och fördela över moussen. Garnera ev med färska jordgubbar.

Receptet kommer från "Halv åtta hos mig" (recept.nu)




Supergott! Dock mäktig efterätt. Tyvärr inte så bra bilder.

Inga kommentarer: